Taekwondo (letterlijk: de kunst van de voet en de hand en de manier waarop je dat doet) kent zijn oorsprong in het Zuid Koreaanse leger. general_choi - kopie

Generaal Choi Hong Hi had zich vanaf zijn 15e bekwaamd in het Taekyon en had daarna in Japan zijn zwarte band gehaald in karate.
Dit deed hij vanuit een filosofie dat hij dan over voldoende vaardigheden zou beschikken om hem te beschermen tegen hen die hem kwaad zouden willen doen.
Na de bevrijding in 1945 kreeg Choi Hong Hi de mogelijkheid om mee te bouwen als oprichter van het Zuid Koreaanse leger.
Door zijn positie in het leger kreeg hij de mogelijkheid om het Taekwondo zoals we nu kennen te ontwikkelen, ondanks dat er veel weerstand tegen bestond.
Dat Taekwondo als internationale gevechtskunst zo kon opkomen had te maken met het feit dat mensen behoefte hadden aan iets spiritueels als tegenhanger voor het materialisme en egoïsme dat de wereld van toen kenmerkte.
Mensen konden zelfvertrouwen ontlenen aan Taekwondo en konden zich verdedigingstechnieken eigen maken die zeker in gewelddadige tijden goed van pas kwamen. De superioriteit en snelheid van de taekwondotechnieken werd in brede kring erkend.
Het jaar 1955 wordt beschouwd als het jaar dat het hedendaagse taekwondo is ontstaan.


Grandmaster Park Jong Soo
Park Jong Soo en Max Velden (3)Meester Park werd in 1941 geboren in Chung-Nam, Korea, hij heeft de 9de dan in Tae Kwon-Do.
Hij was pas 14 jaar toen hij al begon met lesgeven in het trainingscentrum van de politie van Chun Bok en later gaf hij ook les aan de beroemde Tijger Divisie van het Koreaanse leger.
In 1964 werd hij Nationaal Koreaans Kampioen waarna hij in 1965 een rondreis langs verschillende landen maakte op verzoek van de Koreaanse regering.
In ieder land vertoonde hij zijn kunsten en in hetzelfde jaar werd hij door Duitsland uitgenodigd om coach te worden van de Duitse Tae Kwon-Do associatie.
Hij verliet Duitsland in 1966 en verhuisde vervolgens naar Nederland, hier richtte hij de Nederlandse Tae Kwon-do Associatie op.
In het begin van 1969 verliet hij Nederland en vertrok naar Canada, waar hij heeft nu zijn eigen scholen in de omgeving van Toronto heeft.
Meester Park maakte in november 1973 een wereldreis om Tae Kwon-Do te promoten in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Hij staat bekend als een van de grootste Tae Kwon-Do experts.

“Je zult het fijn vinden om spiritueel benaderd te worden en vol vertrouwen, ongeacht sekse, leeftijd, lengte of gewicht. Onze training is uniek orientaals.” – Grootmeester Park


Max Velden
Max Velden nam na vertrek van Park Jong Soo de Taekwon-Do lessen over.
Max was toen de meest ervaren persoon en zelfs voorgedragen om de door de Generaal ontwikkelde onderwijsmethode van Taekwon-Do verder te introduceren.
Hij verzorgde vele trainingen, wedstrijden en demonstraties door heel Nederland.
Daarnaast zijn veel hedendaagse bekende Taekwondo leraren ooit een leerling van Max geweest.
Delft 3 mei 1970 Max Velden en Jan Koster