Fight Club Rijswijk is een sportschool, gespecialiseerd in het geven van kickbokstraining.

De oorsprong van FCR is begonnen bij Max Velden, vader van Danny, Dave en Geronimo.

Max Velden werd in de jaren 60 getraind en opgeleid door de grootmeester Park Jong Soo. Park Jong Soo was een van de eerste Koreaanse Taekwon-do meesters die naar Europa kwam om de gevechtkunsten te promoten. Toen Park Jong Soo naar Canada vertrok, nam Max Velden zijn lessen over omdat hij toen de meest ervaren persoon was. Max werd vele malen (inter) nationaal kampioen, Maar waar hij het meest bekend om was waren zijn technisch goed uitgevoerde traptechnieken.

In de jaren 70 werden vechtsporten, zoals Karate, Kickboksen, Taekwon-do en Kung-Fu, steeds bekender (mede door de films van o.a Bruce Lee) en wilden de verschillende stijlen van deze sporten zich met elkaar meten. Dit ging op Full Contact regels, wat inhoud dat je je tegenstander hard mag raken en kan winnen door je tegenstander KO te slaan. Max Velden wist met zijn leerlingen vele prijzen te behalen in de Full Contact sport. Later in de jaren 80 en 90 werd hij bijgestaan door Danny en Dave en iets later door Geronimo de jongste zoon. Dave heeft de sporten boksen en kickboksen beoefend en wilde Full Contact voortzetten.

Er is een korte periode van stilstand geweest, waarna Dave en Geronimo de draad weer oppakten en de sportschool FCR begonnen. Full Contact werd kickboksen en het geven van Taekwon-do lessen werd zoals vanouds voortgezet.

Inmiddels is de lijn al doorgetrokken naar de kleinkinderen van Max Velden, namelijk
Mitch en Jesse-Jane Velden, beiden hebben ze in 2006 de Europese titel behaald als jeugdkampioen Taekwon-do.